Menu
Sepetiniz

Gizlilik Sözleşmesi

KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA AÇIKLAMA VE GİZLİLİK POLİTİKASI

 

 

Malibay Bilişim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.’ye (“Markabudy”) aktarılan kişisel verilerin korunması konusundaki temel bilgilere aşağıda yer verilmiştir. Markabudy, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) m. 10’dan doğan aydınlatma yükümlülüğünü yerine getirmek amacıyla aşağıdaki açıklamaları müşterilerimizin ve web-sitemizi ve/veya mobil uygulamalarımızı kullanan 3. kişilerin dikkatine sunar. Markabudy işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metnini yürürlükteki mevzuatta yapılabilecek değişiklikler çerçevesinde her zaman güncelleme hakkını saklı tutar.

 

1) Markabudy’un kişisel verileri toplamasının yasal dayanağı nedir?

 

 

Müşterilerimizin kişisel verilerinin kullanılması konusunda çeşitli kanunlarda düzenlemeler bulunmaktadır. En başta KVKK ile kişisel verilerin korunması esasları belirlenmiştir. Ayrıca 6563 Sayılı Elektronik Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun da kişisel verilerin korunmasına ilişkin hüküm içermektedir. 5237 Sayılı Türk Ceza Kanunu hükümleri yoluyla da kişisel verilerin korunması için bazı hallerde cezai yaptırımlar öngörülmüştür.

 

Diğer yandan, 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun ve Mesafeli Sözleşmeler Yönetmeliği’nden doğan yükümlülüklerimizin ifası amacıyla verilerin toplanması ve kullanılması gerekmektedir.

 

2) Markabudy kişisel verilerin toplanmasında hangi yöntemleri kullanıyor?

 

 

www.markabudy.com web sitesinden veya mobil uygulamalardan işlem yapan müşterilerimizin verdikleri veriler, müşterilerimizin rızaları ve mevzuat hükümleri uyarınca Markabudy tarafından işlenmektedir.

 

Markabudy’a ait olan www.markabudy.com web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

 

www.markabudy.com ziyaretçilerine daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve yasal yükümlülüğü çerçevesinde, işbu Kişisel Verilerin Korunması Hakkında Açıklama metninde belirlenen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gezinme bilgilerinizi toplayacak, işleyecek, üçüncü kişilerle paylaşacak ve güvenli olarak saklayacaktır.

 

www.markabudy.com çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar. www.markabudy.com size özel tanıtım yapmak, promosyonlar ve pazarlama teklifleri sunmak, web sitesinin veya mobil uygulamanın içeriğini size göre iyileştirmek ve/veya tercihlerinizi belirlemek amacıyla; site üzerinde gezinme bilgilerinizi ve/veya site üzerindeki kullanım geçmişinizi izleyebilmektedir.

 

www.markabudy.com çevrimiçi ve çevrimdışı olarak toplanan bilgiler gibi farklı yöntemlerle veya farklı zamanlarda site üzerinde sizden toplanan bilgileri eşleştirebilir ve bu bilgileri üçüncü taraflar gibi başka kaynaklardan alınan bilgilerle birlikte kullanabilir.

 

www.markabudy.com mobil uygulamasında oturum çerezleri ve kalıcı çerezler kullanmaktadır. Oturum kimliği çerezi, tarayıcınızı kapattığınızda sona erer. Kalıcı çerez ise sabit diskinizde uzun bir süre kalır. İnternet tarayıcınızın "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya “www.allaboutcookies.org” veya “www.youronlinechoices.eu” adresini ziyaret ederek kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilirsiniz. Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

 

3) İnternet Sitesi Çerezleri Nasıl Kullanılmaktadır?

 

 

Markabudy’a ait olan www.markabudy.com web sitesi çerez (cookie) kullanan bir sitedir. Çerez; kullanılmakta olan cihazın internet tarayıcısına ya da sabit diskine depolanarak söz konusu cihazın tespit edilmesine olanak tanıyan, çoğunlukla harf ve sayılardan oluşan bir dosyadır.

 

www.markabudy.com çerezleri; günlük dosyaları, boş gif dosyaları ve/veya üçüncü taraf kaynakları yoluyla topladığı bilgileri tercihlerinizle ilgili bir özet oluşturmak amacıyla depolar.

 

Oturum çerezleri (session cookies) ve kalıcı çerezler (persistent cookies) olmak üzere sitelerimiz genelinde iki tür çerez kullanmaktayız. Oturum çerezleri geçici çerezler olup sadece tarayıcınızı kapatıncaya kadar geçerlidirler. Kalıcı çerezler siz silinceye veya süreleri doluncaya (bu şekilde çerezlerin cihazında ne kadar kalacağı, çerezlerin "kullanım ömürlerine" bağlı olacaktır) kadar sabit diskinizde kalırlar.

 

www.markabudy.com çerezleri; yaptığınız tercihleri hatırlamak ve web sitesi/mobil uygulama kullanımınızı kişiselleştirmek için kullanır. Bu kullanım parolanızı kaydeden ve web sitesi/mobil uygulama oturumunuzun sürekli açık kalmasını sağlayan, böylece her ziyaretinizde birden fazla kez parola girme zahmetinden kurtaran çerezleri ve web sitesi/mobil uygulamaya daha sonraki ziyaretlerinizde sizi hatırlayan ve tanıyan çerezleri içerir.

 

www.markabudy.com web sitesine nereden bağlandığınız, web sitesi/mobil uygulama üzerinde hangi içeriği görüntülediğiniz ve ziyaretinizin süresi gibi web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızın ölçümlenmesi dahil olmak üzere web sitesini/mobil uygulamayı nasıl kullandığınızı tespit etmek için kullanır.

 

www.markabudy.com web sitesi çerezleri ayrıca; arama motorlarını, web sitesi, mobil uygulamasını ve/veya web sitesinin reklam verdiği internet sitelerini ziyaret ettiğinizde ilginizi çekebileceğini düşündüğü reklamları size sunabilmek için “reklam teknolojisini” devreye sokmak amacıyla kullanabilir. Reklam teknolojisi, size özel reklamlar sunabilmek için web sitesine/mobil uygulamaya ve web sitesinin reklam verdiği web sitelerine/mobil uygulamalarına yaptığınız önceki ziyaretlerle ilgili bilgileri kullanır. Bu reklamları sunarken, web sitesinin sizi tanıyabilmesi amacıyla tarayıcınıza benzersiz bir üçüncü taraf çerezi yerleştirilebilir. Markabudy ayrıca Google, Inc. tarafından sağlanan bir web analizi hizmeti olan Google Analytics kullanmaktadır. Google Analytics, çerezleri kullanıcıların web sitesini, mobil uygulamayı ve/veya mobil sitesini nasıl kullandıklarını istatistiki bilgiler/raporlar ile analiz etmek amacıyla kullanır. Google Analytics kullanımı hakkında daha fazla bilgi için (reddetme seçenekleri dahil), şu adresi ziyaret edebilirsiniz: http://www.google.com/intl/tr/policies/privacy/#infocollect

 

Mobil uygulamada çerez yerine ilgili uygulamanın SDK'sı (Software Development Kit) kullanılmaktadır.

 

Aşağıdaki yöntemleri kullanarak çerezlere izin verme ve reddetme imkanını kullanabilirsiniz:

 

Google Chrome               :              Tarayıcınızın adres bölümünde yer alan, "kilit işareti"ni tıklayarak, "Çerezler” sekmesinden çerezlere izin verebilir veya engelleyebilirsiniz.

Internet Explorer            :              Tarayıcınızın sağ üst bölümünde yer alan “Araçlar” bölümünden güvenlik sekmesini tıklayarak “izin ver” veya “izin verme” şeklinde çerezleri yönetebilirsiniz.

Mozilla Firefox  :              Tarayıcınızın sağ üst köşesinde yer alan “menüyü aç” sekmesini tıklayınız. “Seçenekler” görselini tıklayarak “Gizlilik ve Güvenlik” butonunu kullanarak çerezleri yönetebilirsiniz.

Opera   :              Tarayıcınızın “Tercihler” bölümünde “Gelişmiş”i seçerek “Çerezler” bölümünden çerez yönetimini yapabilirsiniz.

Safari    :              Telefonunuzun “Ayarlar” bölümünden “safari” sekmesini seçip, “Gizlilik ve Güvenlik” Bölümünden tüm çerez yönetiminizi yapabilirsiniz.

 

 

Yukarıdaki seçeneklerin yanı sıra; tüm çerezler hakkında bilgi sahibi olmak ve çerez yönetimi için: https://www.allaboutcookies.org, https://www.youronlinechoices.eu/ adresini ziyaret edebilirsiniz, veya "Privacy Badger" uygulamasını kullanabilirsiniz (https://www.eff.org/tr/privacybadger). Kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddederseniz, web sitesini, mobil uygulamayı ve mobil sitesini kullanmaya devam edebilirsiniz fakat web sitesinin, mobil uygulamanın ve mobil sitesinin tüm işlevlerine erişemeyebilirsiniz veya erişiminiz sınırlı olabilir.

 

Markabudy’da yer alan çerezlere ilişkin bilgiler aşağıdaki tablolarda yer almaktadır:

 

Cookie Service Provider               Cookie İsmi        Cookie Amacı    Cookie Tipi         Cookie Süresi

Google _ga        Analytics cihaz bilgisi – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamarın kullanması için                Persistent Cookie           2 Yıl

Google _gaexp AB testleri hakkında bilgileri tutan cookie – Google Tag Manager sisteminde yer alan uygulamarın kullanması için  Persistent Cookie           85 Gün

Google _gid       Kullanıcı tanımlama için Persistent           1 Gün

Yandex _ym_isad            Reklam engelleme tespiti için    Persistent Cookie           2 Gün

Yandex _ym_uid             Kullanıcıları tanımlama için          Persistent Cookie           1 Yıl

Markabudy        AbTesting           A/B Test yönetimi için kullanılan değer bu cookiede saklanmaktadır.     Persistent Cookie  2 Yıl

Markabudy        WebAbTesting Coklu A/B Test yönetimi için kullanılan değerler bu cookiede saklanmaktadır.                Persistent Cookie           2 Yıl

Markabudy        COOKIE_CookieLawInformationPermission       Kişisel veri politikalarımıza ait izinler bu cookiede saklanmaktadır.               Non Persistent Cookie  Tarayıcı oturum süresi boyunca

Markabudy        COOKIE_Popup               Kullanıcıya gösterilen popuplar ile ilgili teknik veriler bu cookiede saklanmaktadır.               Persistent Cookie           1 Saat

Markabudy        COOKIE_TY.Entrance     Login olmuş kullanıcıya ait bilgilerin saklandığı cookiedir.              Persistent Cookie  1 Ay

Markabudy        COOKIE_TY.FirstVisit     Kullanıcının ilk ziyaret bilgisinin saklandığı cookiedir.       Persistent Cookie                1 Ay

Markabudy        COOKIE_TY.UserAlreadyLogged              Kullanıcının hali hazırda login olup olmadığı bilgisinin saklandığı cookiedir.           Non Persistent Cookie  Tarayıcı oturum süresi boyunca

Markabudy        COOKIE_uic       Login olmuş kullanıcıya ait access token olmayan demografik bilgilerinin saklandığı cookiedir.           Persistent Cookie           30 Dakika

Markabudy        COOKIE_UserAlreadyLogged    Kullanıcının hali hazırda login olup olmadığı bilgisinin saklandığı cookiedir.           Non Persistent Cookie  Tarayıcı oturum süresi boyunca

Markabudy        COOKIE_UserTypeStatus            Kullanıcıların statulerinin saklandığı cookiedir.   Persistent Cookie                12 Saat

Markabudy        hvtb      Bir kullanıcının daha önce trendyol'u ziyaret edip etmediği bilgisini veriyor         Persistent Cookie  2 Yıl

Markabudy        pid         Kalıcı olarak kullanıcıya verilen ID nin saklandığı cookiedir.           Persistent Cookie           1 Yıl 354 Gün

Markabudy        sid          Kullanıcıya ait session ID değerinin saklandığı cookiedir.               Persistent Cookie           30 Dakika

Markabudy        SiteHash              Cookielere ait hash bilgisinin saklandığı cookiedir.           Persistent Cookie           7 Gün

Markabudy        VisitorTypeStatus           Ziyaretçilerin statulerinin saklandığı cookiedir.  Persistent Cookie           Tarayıcı oturum süresi boyunca

Qualaroo             ki_r        Kişinin siteye indiği referrer cookiesi, document.referrer’dan gelir.       Persistent Cookie                5 Yıl

Qualaroo             ki_t        Anket zaman damgaları ve görüntüleme sayılarının bulunduğu cookiedir.           Persistent Cookie  5 Yıl

Markabudy        NSC_QDJUFTU-IUUQT-XXX.USFOEZPM.DPN    Netscalerda tüm gruplarda aynı session üzerinden ilerlemek için sticky session bilgisinin saklandığı cookiedir.          Session Cookie Tarayıcı oturum süresi boyunca

Marketing          utmCampaign30dtemp2              Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak          Persistent Cookie  1 Ay

Marketing          utmCampaignGO5d       Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate kampanyaları için 5 gün tutmak                Persistent Cookie           5 Gün

Marketing          utmCampaignLT30d       Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 3 ay tutmak               Persistent Cookie                1 Ay

Marketing          utmMedium30dtemp2 Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak          Persistent Cookie                1 Ay

Marketing          utmMediumGO5d          Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate kampanyaları için 5 gün tutmak                Persistent Cookie           5 Gün

Marketing          utmSource30dtemp2    Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini 30 gün tutmak          Persistent Cookie                1 Ay

Marketing          utmSourceGO5d             Kullanıcı ziyaret kanalı kayıt bilgisini affiliate kampanyaları için 5 gün tutmak                Persistent Cookie           5 Gün

 

 

4) Markabudy kişisel verileri hangi amaçlarla kullanıyor?

 

 

Markabudy, mevzuatın izin verdiği durumlarda ve ölçüde kişisel bilgilerinizi kaydedebilecek, saklayabilecek, güncelleyebilecek, üçüncü kişilere açıklayabilecek, devredebilecek, sınıflandırabilecek ve işleyebilecektir.

 

Kişisel verileriniz şu amaçlarla kullanılmaktadır:

 

web sitesi/mobil uygulamalar üzerinden alışveriş yapanın/yaptıranın kimlik bilgilerini teyit etmek,

 

iletişim için adres ve diğer gerekli bilgileri kaydetmek,

 

mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek,

 

elektronik (internet/mobil vs.) veya kağıt ortamında işleme dayanak olacak tüm kayıt ve belgeleri düzenlemek,

 

mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülükleri ifa etmek,

 

kamu güvenliğine ilişkin hususlarda talep halinde ve mevzuat gereği kamu görevlilerine bilgi verebilmek,

 

müşterilerimize daha iyi bir alışveriş deneyimini sağlamak, “müşterilerimizin ilgi alanlarını dikkate alarak” müşterilerimizin ilgilenebileceği ürünlerimiz hakkında müşterilerimize bilgi verebilmek, kampanyaları aktarmak,

 

müşteri memnuniyetini artırmak, web sitesi ve/veya mobil uygulamalardan alışveriş yapan müşterilerimizi tanıyabilmek ve müşteri çevresi analizinde kullanabilmek, çeşitli pazarlama ve reklam faaliyetlerinde kullanabilmek ve bu kapsamda anlaşmalı kuruluşlar aracılığıyla elektronik ortamda ve/veya fiziki ortamda anketler düzenlemek,

 

anlaşmalı kurumlarımız ve çözüm ortaklarımız tarafından müşterilerimize öneri sunabilmek, hizmetlerimizle ilgili müşterilerimizi bilgilendirebilmek,

 

hizmetlerimiz ile ilgili müşteri şikayet ve önerilerini değerlendirebilmek,

 

yasal yükümlülüklerimizi yerine getirebilmek ve yürürlükteki mevzuattan doğan haklarımızı kullanabilmek,

 

5) Markabudy kişisel verilerinizi nasıl koruyor?

 

 

Markabudy ile paylaşılan kişisel veriler, Markabudy gözetimi ve kontrolü altındadır. Markabudy, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümleri gereğince bilginin gizliliğinin ve bütünlüğünün korunması amacıyla gerekli organizasyonu kurmak ve teknik önlemleri almak ve uyarlamak konusunda veri sorumlusu sıfatıyla sorumluluğu üstlenmiştir. Bu konudaki yükümlülüğümüzün bilincinde olarak veri gizliliğini konu alan uluslararası ve ulusal teknik standartlara uygun surette periyodik aralıklarda sızma testleri yaptırılmakta ve bu kapsamda veri işleme politikalarımızı her zaman güncellediğimizi bilginize sunarız.

 

6) Markabudy kişisel verilerinizi paylaşıyor mu?

 

 

Müşterilerimize ait kişisel verilerin üçüncü kişiler ile paylaşımı, müşterilerin izni çerçevesinde gerçekleşmekte ve kural olarak müşterimizin onayı olmaksızın kişisel verileri üçüncü kişilere aktarılmamaktadır.

 

Bununla birlikte, yasal yükümlülüklerimiz nedeniyle ve bunlarla sınırlı olmak üzere mahkemeler ve diğer kamu kurumları ile kişisel veriler paylaşılmaktadır. Ayrıca, taahhüt ettiğimiz hizmetleri sağlayabilmek ve verilen hizmetlerin kalite kontrolünü yapabilmek için anlaşmalı üçüncü kişilere kişisel veri aktarımı yapılmaktadır.

 

Üçüncü kişilere veri aktarımı sırasında hak ihlallerini önlemek için gerekli teknik ve hukuki önlemler alınmaktadır. Bununla birlikte, kişisel verileri alan üçüncü kişinin veri koruma politikalarından dolayı ve üçüncü kişinin sorumluluğundaki risk alanında meydana gelen ihlallerden Markabudy sorumlu değildir.

 

Kişisel verileriniz Markabudy’un hissedarlarıyla, doğrudan/dolaylı yurtiçi/yurtdışı iştiraklerimize, faaliyetlerimizi yürütebilmek için işbirliği yaptığımız program ortağı kurum, kuruluşlarla, verilerin bulut ortamında saklanması hizmeti aldığımız yurtiçi/yurtdışı kişi ve kurumlarla, müşterilerimize ticari elektronik iletilerin gönderilmesi konusunda anlaşmalı olduğumuz yurtiçi/yurtdışındaki kuruluşlarla, Bankalararası Kart Merkeziyle, anlaşmalı olduğumuz bankalarla ve sizlere daha iyi hizmet sunabilmek ve müşteri memnuniyetini sağlayabilmek için çeşitli pazarlama faaliyetleri kapsamında yurtiçi ve yurtdışındaki çeşitli ajans, reklam şirketleri ve anket şirketleriyle ve yurtiçi/yurtdışı diğer üçüncü kişilerle ve ilgili iş ortaklarımızla paylaşılabilmektedir.

 

7) Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’ndan doğan haklarınız nelerdir?

 

 

KVKK uyarınca kişisel verilerinizin;

 

a) işlenip işlenmediğini öğrenme,

 

b) işlenmişse bilgi talep etme,

 

c) işlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

 

d) yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

 

e) eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

 

f) KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,

 

g) aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (d) ve (e) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

 

h) münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

 

i) KVKK’ya aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahip olduğunuzu hatırlatmak isteriz.

 

j) Başvuru formu için tıklayınız.

 

8) Kişisel verilerle ilgili mevzuat değişikliklerinden nasıl haberdar olabilirim?

 

 

KVKK uyarınca sahip olduğunuz haklar Markabudy’un yükümlülükleridir. Kişisel verilerinizi bu bilinçle ve mevzuatın gerektirdiği ölçüde işlediğimizi, yasal değişikliklerin olması halinde sayfamızda yer alan bu bilgileri yeni mevzuata uygun güncelleyeceğimizi, yapılan güncellemeleri de bu sayfa üzerinden her zaman kolaylıkla takip edebileceğinizi size bildirmek isteriz.

 

9) Verinin güncel ve doğru tutulduğundan nasıl emin olabilirim?

 

 

KVKK’nın 4. maddesi uyarınca Markabudy’un kişisel verilerinizi doğru ve güncel olarak tutma yükümlülüğü bulunmaktadır. Bu kapsamda Markabudy’un yürürlükteki mevzuattan doğan yükümlülüklerini yerine getirebilmesi için müşterilerimizin Markabudy’la doğru ve güncel verilerini paylaşması gerekmektedir. Verilerinizin herhangi bir surette değişikliğe uğraması halinde aşağıda belirtilen iletişim kanallarından bizimle iletişime geçerek verilerinizi güncellemenizi rica ederiz.

 

10) Markabudy’a kişisel verilerinizle ilgili soru sormak ister misiniz?

 

 

Bize kişisel verilerinizle ilgili her türlü soru ve görüşleriniz için kvkk@trendyol.com e-posta adresinden dilediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

 

11) İletişim Bilgileri

 

 

Şirket Unvanı: Malibay Bilişim Hizmetleri Tic. Ltd. Şti.

Adres: Nişantaşı / İstanbul

Topçumeydanı V.D. 6110560830

Ticaret Sicil No: 711896

MERSİS Numarası: 0313055766900016

Kayıtlı Elektronik Posta: malibay@hs02.kep.tr

Telefon No: 0850 303 06 06

Sorumlu Kişi: Fatih YÜKSEL